זוגות רבים מגיעים לטיפול במטרה לקבל עזרה במצבי משבר או בפתרון קונפליקטים בקשר הזוגי שהם עצמם לא הצליחו לפתור. במילים אחרות, “טיפול זוגי“. הקשיים נמצאים על קשת רחבה: קונפליקטים במשפחה הגרעינית או המשפחה המורחבת, בעיות תקשורת, ביקורת הדדית, כעסים, חשדות, ריבים, וויכוחים בלתי פוסקים, מחלה, אובדן, בגידה ואבדן אמון. לטיפול מגיעים גם זוגות לפני נישואין המבקשים לבדוק “האם הקשיים שהתעוררו כבר בחברות ניתנים לגישור ושינוי לפני מיסוד הקשר”. הביטוי “זוג” מתייחס לכל קשר עם או בלי נישואין, חד או דו מיני.
טיפול בזוגיות – שם דגש על האינטראקציה בין בני זוג , קשרים בין אישיים אלה-יוצרים דפוסי התנהגות משותפים חיוביים או שליליים. דפוסים שליליים הינם תוצאה של קווי התפתחות אישיים שבאו לידי התנגשות במפגש בין בני הזוג ויצרו את הקושי הייחודי לאותו זוג. הקושי לעיתים קרובות הוא רק הסימפטום לבעיה האמתית. מטפל שידע לשמוע “בין השורות” יוביל להעלאת הקושי למודעות הזוגית ומשם יתאפשר השינוי המשותף. זה היתרון של טיפול זוגי ומכאן החשיבות לפגוש את שני בני הזוג יחד בטיפול.
על המטפל להיות רגיש וגמיש במהלך הטיפול לצרכיי הזוג כיחידה ולכל אחד מבני הזוג כפרט. במהלך הטיפול יכולים להתעורר מצבים המצריכים מפגש נפרד. אין זה מונע לראות כל אחד מבני הזוג באופן פרטני כאשר המטפל או המטופל חשים שהמפגש יתרום לפרט והן לטיפול הזוגי. בנוסף, וחשוב לא פחות. על המטפל להיות בעל וותק וניסיון רב כידי להבין בצורה נכונה ומדויקת את הצורך של כל מבני הזוג בנפרד וגם ביחידה אחת.
לנו במכון יוגב, יש את הניסיון והוותק שצברנו במהלך ה 40 שנה שאנו עוזרים לזוגות במשברים שונים. אנו מזמינים אותכם לקבל טיפול זוגי בצפון הארץ באחד מסניפי המכון שלנו שנמצאים בקריית ביאליק וכרמיאל.
הפגישה הראשונה ממלאת כמה תפקידים חשובים. עבור הפונים עליה ליצור רגשות של קבלה, הבנה ובטחון שזה המקום בו יכולים להיות בשקיפות מלאה מבלי שישפטו אותם. המפגש אמור לעורר את האמונה שישנה אפשרות למצוא דרך לפתור את הקונפליקטים. זו תחילת הדרך לבניית הקשר הטיפולי. על המטפל לאסוף בשיחה זו אינפורמציה על עובדות תהליכים ורגשות כפי שהן נתפסות על ידי כל אחד מבני הזוג. יחד עם לקיחת היסטוריה אישית ומשותפת. צפייה על דפוסי הקשרים הבינאישיים כפי שבאים לביטוי (אי הקשבה, שיפוט, ביטויי אגרסיה, יחסי תלות ) המטפל מגיע להערכה ראשונית, ישתף את הזוג במסקנותיו יעלה נושאים לטיפול והדרך להשגתם, ויקבל הסכמתם לתהליך.
המטפל נוכח בזמן אמת: “כאן ועכשיו” בתהליכי האינטראקציה המילוליים והרגשיים של בני הזוג אזי ניתנת למטפל האפשרות המידית להשתמש במצבים המתהווים לצרכיי הטיפול ולטובת הזוג.
תקופות מתמשכות של מתח ביקורת הדדית חשדות וכעסים גלויים ומוסווים פוגעים בתקשורת הזוגית: אין הידברות הקשבה ונוצר מחסום לביטויי רגשות חיוביים. השאיפה בטיפול חדש את היכולת לתקשורת מקרבת ברמה מודעת. רק ממקום של מודעות עצמית ולקיחת אחריות אישית יתאפשר לכל אחד מבני הזוג לקחת חלק בתהליך שינוי של דרכי התקשורת בה יש יכולת הקשבה לאחר, יכולת תואמת של ביטוי רגשות הדדיים יוצרים אמון הדדי ומביאים את השינוי.
כמטפלת זוגית אני משתמשת בשילוב גישות טיפוליות. הגישה הדינמית, קוגניטיבית התנהגותית, הרפיה ו- EFT. כל זוג מקבל ארגז כלים שיעזור לו בעתיד להתמודד באופן עצמי עם כל קונפליקט שיעמוד בפניו.
נשמח לראותכם בין הלקוחות שלנו במכון יוגב ולתת לכם טיפול זוגי שיחזיר אור בקשר בנכם. חייגו עכשיו וקבלו את הטיפול הטוב ביותר!
טיפול משפחתי במכון יוגב
בבסיס הטיפול המשפחתי קיימת האמונה שמעורבות המשפחה בהתמודדות ובפתרונות של הקשיים והבעיות היא חיונית. זה נכון גם אם מקור הבעיה מיוחס רק לאחד מבני המשפחה ונתפס כבעיה אישית שלו.
שיטת טיפול זו מאפשרת שילוב בין טיפול במערכת המשפחתית או הזוגית עם טיפול בתהליכים פנים-נפשיים רגשיים של כל אחד מבני המשפחה. בכך יש השלכה על מערכת היחסים של היחיד והמערכת כולה.
טכניקות וגישות – טיפול משפחתי בצפון
בטיפול המשפחתי אני מטפלת בגישה של טיפול קצר מועד ממוקד מטרה ופתרונות. הטיפול שלי משלב בתוך הגישה המערכתית גישות נוספות כגון גישות דינאמיות, קוגניטיביות התנהגותיות, גוף ונפש עם טכניקות התערבות כמו EMDR ו EFT.
טיפול משפחתי בחיפה ובצפון – הניסיון של מכון יוגב
במשך 40 שנות עבודה טיפלתי בטווח נרחב של בעיות ודילמות אנושיות וסייעתי במגוון רחב של משברים בחיי נישואין והמשפחה. משברים אלו כללו משבר כלכלי, קשיים בחינוך הילדים, קשיי תקשורת ואינטראקציה בין בני הזוג, משברים בין ההורים לילדים, קשיים בעקבות גירושין, טראומות שעולות בעקבות בגידות, התמודדות עם מחלות של אחד מבני המשפחה, קשיים בעקבות אובדן, והתמודדות עם הפרעות של אחד מבני המשפחה.
הטיפול המשפחתי התפתח בארץ בשנות ה-60. אני בין המטפלים הראשונים שלמד את הגישה בלימודי התואר השני עם פרופ’ אבנר ברקאי המנוח ובין הראשונות שקבלה הסמכה של האגודה לטיפול במשפחה ובנישואין.
הדגשים בטיפול משפחתי
טיפול המשפחתי שם דגש על פעילות הגומלין בין הפרטים במשפחה. זו ראיה מערכתית בה נלמדת ההתקשרות של מערכות רגשיות ומערכות היחסים בתוך המשפחה. תהליכים אלה מאפשרים להעלות על פני השטח נושאים שאינם זוכים להתייחסות בהוויה המשפחתית הקיימת.
מתקיים תהליך בו העבודה הטיפולית נעשית בו זמנית בנוכחות כל- או חלק של החברים במשפחה- הורים, אחים, משפחה מורחבת. המטרה היא יצירת תקשורת מקרבת שיש בה חוקים וגבולות. המטפל מסייע בשיחות לחשוף ולהגביר את הכוחות הטמונים, התובנות והתמיכה ההדדית של כל פרט במערכת הזוגית משפחתית. אלה מביאים לשיפור תפקוד כל אחד מבני המשפחה במערכת המשפחתית ושינוי המשפחה כיחידה מערכתית.