כותרת
> C;
1/1
אורח חיים

מתכון מושלם לשיפודים במטבח חוץ

עכו אורח חייםפורסם: 11.07.22 , 11:13ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

מטבח חוץ בצפון הפך מזמן לדרישה שלא קיימת רק במרכז הארץ שכן, יחד עם עליית הצרכנים החדשים אשר מחליטים לרכוש מטבח חוץ בצפון, החלה לעלות הדרישה למתכונים שונים ומגוונים. כמו כן, מיותר לציין כי גריל בוער ולצד יין טוב והרבה אורחים רעבים מהווים את אבני היסוד האיתניים לחגיגה קטנה של מאכלים, חגיגה כזו הנערכת ללא חוקים ויכולה להימשך כמה שרק תרצו. ניתן לומר באופן חד משמעי כי בעת בה אנו מדברים על גריל, לא צריך לעשות יותר מדי בשביל לייצר שמחה שכן, ישנם הצבעים, החום, ריחות הבשר העוצמתיים וכיוצא בכך. כמו כן, אפשר לומר כי שיפודים מהווים את הדרך הקלה והמהירה ביותר להתנהלות על הגריל הביתי. טרם תחילת החגיגה, תוכלו לבצע השריה של הבשר במטרה לחזק את הטעמים השונים וכמו גם, מומלץ להוסיף מלח, פלפל ושמן זית בלבד במרבית המקרים. במידה ואתם עדיין לא יודעים איך להתחיל בארוחה החגיגית, במאמר הבא ריכזנו עבורכם את המתכון המושלם לשיפודים:


כמה דגשים שחשוב לזכור לפני הצלייה



1. ההמלצה המרכזית היא להשאיר את כל אשר עולה על הגריל בטמפרטורת החדר, ולא קפוא היישר מהמקרר.

2. מומלץ לשפד את השיפודים על גבי ברזל או במבוק בלבד, על מנת להבטיח כי משקל האוכל יהיה מאוזן ביחס למידת העמידות והגודל של השיפוד, אחרת תמצאו אתם עצמכם מתקשים בתמרון הצלייה.

3. מומלץ לצלות על גבי שיפוד נתחים או לחילופין ירקות זהים, במטרה להבטיח כי כולם יהיו עשויים באותו הזמן ובמידה האידיאלית.

4. במידה והחלטתם להשרות את הבשר או הדגים במשך כל הלילה או לחילופין במשך מספר שעות טרם הצלייה, זכרו כי מתוקף תפקידכם להוסיף לאחר מכן את התיבול באופן מאוזן, אופן כזה בו התבלינים לא ישתלטו על הטעמים באופן מוחלט.


מרכיבים:

• חצי קילו שוק טלה פרוס לקוביות בינוניות-גדולות
• חופן קצוץ של עלי נענע
• 1 שן שום קצוצה
• 10 גרגירים של פלפל שחור גס מרוסק
• 1 פלפל חריף חתוך
• חצי כוס שמן זית

אופן הכנה:

1. תחילה, עליכם לערבב את כל חומרי הגלם בקערה שיכולה להכיל בתוכה את קוביות הטלה.
2. מוסיפים את הבשר אל הקערה ולאחר מכן מערבבים היטב במטרה לכסות את הבשר בכלל חומרי הגלם.
3. מכסים את הקערה בעזרת ניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות.
4. מוציאים את הבשר ומתחילים לשפד ולצלות אותו על גבי הגריל. יש לציין כי משך הצלייה עשוי להשתנות בין סוגי הנתחים השונים וכמו גם, בין הגדלים השונים. מיותר לציין כי מדובר בהעדפה אישית, בעת בה ה"סטנדרט" הוא להשאיר את הטלה מעט ורדרד מבפנים.

באדיבות מטבחי חוץ אל קינצו - מטבחי חוץ בצפון

תמונה באדיבות מטבחי חוץ אל קינצו -  מטבחי חוץ בצפון

 

תמונה באדיבות מטבחי חוץ אל קינצו -  מטבחי חוץ בצפון

 

תמונה באדיבות מטבחי חוץ אל קינצו -  מטבחי חוץ בצפון