כותרת
> C;
1/1
בריאות

פריצת דרך בסטנדרט האשפוז הפסיכיאטרי בארץ: מחלקה חדשה עפ"י עקרון "עיצוב תומך החלמה" נפתחה במרכז לברה"נ מזור

עכו בריאותפורסם: 16.06.20 , 14:37ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
במסגרת פרויקט עיצוב תומך החלמה, שהובילה מנהלת המרכז הרפואי לבריאות הנפש "מזור" בעכו פרופ' אילנה קרמר , נחנכה מחלקה חדשה שהינה מחלקה לאשפוז נשים אשר בחלקה פתוחה וחלקה סגורה. מנהלת המחלקה, ד"ר נטשה אנוך , "המחלקה כיום צבעונית ומרווחת, הוכנסו מחשבים לרווחתן של המטופלות, המסייעים לשפר ולשדרג את רמת תפקודן ומסייעים לצוות לטפל בהן באופן מגוון יותר". ד"ר אנוך מדגישה את החדשנות ואת התמיכה הרבה שלה זוכה צוות המחלקה מהנהלת ביה"ח
לפני למעלה משנתיים, יזמה מנהלת המרכז הרפואי לבריאות הנפש "מזור" פרופ' אילנה קרמר את הזמנתם של אנשי הנדסת אנוש ואדריכלות בטכניון על מנת לחקור ולהציג את הדרוש לשם שינוי, שיפור ועיצוב מחדש של מרחב השהייה המשותף וחצר מחלקת האשפוז לגברים. בשלב ראשון נעשו תצפיות רבות על המחלקה תוך ניתוח נקודתי של תנועת החולים במרחב,. כמו כן, נערכו ראיונות עומק עם מרבית חברי הצוות הסיעודי במחלקה על מנת להסיק את המסקנות הנכונות לצורך בניית תכנית מקיפה לשינויי מבנים שהוצגה לאחר מכן.
ממצאי החקר שבוצע הועברו למתכנן ,והעקרונות תורגמו לעיצוב חדשני ומושקע של המרחב המשותף של המטופלות. בתוך כך הורחב המרחב המשותף, שולבו בו פינות ישיבה והסבה מרובות, הוכנסו שולחנות לפעילות ויצירה , לוחות מגנטיים לפעילות חופשית ומערך גדול של מחשבים לשימוש חופשי להנאה ולמידה . המחלקה מעוצבת בצבעים מאירי עיניים ושלל אמצעי עיצוב מרגיעים ,כולל מסך מידע גדול לשירות המטופלות. שטחה הגדול והמרווח של המחלקה מאפשר לכל מטופלת מרחב אישי בו היא יכולה להתנהל ולקבל תחושת ביטחון אישי. עבור חדרי השינה של המטופלות תוכננה במיוחד "יחידת שינה" הכוללת מיטת שינה ביתית ואזורי אחסנה נוחים לציוד האישי .
כתוצאה מכל אלה, כבר בחודש הראשון לאחר הכניסה למחלקה , ניתן לומר בביטחון כי חווית המטופלות השתנתה באופן מובהק ונרשם שיפור באיכות הטיפולית הכוללת של המחלקה ובתחושת הביטחון של המטופלות והצוות.
במחלקה המשופצת לנשים במרכז הרפואי לבריאות הנפש ""מזור" בעכו, שנחנכה בשבוע שעבר מאושפזות מטופלות כרוניות המצויות בשלבים שונים של שיקום, וכן מטופלות בכפייה לאשפוזים ארוכים .לעיתים מתאשפזות במחלקה נשים במצבים חריפים ,כשאין ביכולתן להיות במחלקות מעורבות.
לדברי מנהלת המחלקה ד"ר נטשה אנוך , "מיקומה החדש של מחלקה 6 הינו בקו ראשון לים, למחלקה חלונות גדולים מהם נשקף נוף של ים מה שמוסיף לתחושת החופש והשלווה למרות שפיזית הן מצויות במקום סגור. כל אלה הובילו לשיפור המשמעותי שהושג באיכות הטיפול במחלקה הסגורה".
מנהלת ביה"ח, פרופ' אילנה קרמר , "חנוכת בית חגיגית ומרגשת של המחלקה הזו הינה חלק מתכנית - שנמצאת כבר בשלביה המתקדמים - לשיפוץ כל המחלקות הסגורות בסטנדרט זהה. עד סוף 2021 תשלמנה כל המחלקות הסגורות במזור את דרישות 'עיצוב תומך החלמה'. אני מבקשת להודות לכל השותפים - פרופ' דניאל גופר, פרופ' אמריטוס במחלקה להנדסת אנוש בטכניון, פרופ' נעמי ביטרמן , פרופ' מהפקולטה לאדריכלות בטכניון, מר מיקי ורדי, המתכנן, הנהלת בית החולים בפעילותה הנמרצת בתחום זה, הנהלתה הרפואית והסיעודית של המחלקה וכל צוות המחלקה. הנושא בנפשנו. ההשקעה שלכולם הייתה עצומה ומחויבת ולשמחתנו הגענו ליום המיוחל הזה".
המרכז לבריאות הנפש מזור - פריצת דרך בסטנדרט האשפוז הפסיכיאטרי בארץ (צילום - איגור פודליפסקי)
 
אולי יעניין אותך גם