בפועל, העיר עכו ועוד 13 רשויות חופיות , יזכו לתגבור של כ־3,000 שעות שיטור. הקנס שיוטל על נופש המלכלך את החוף עשוי להגיע עד 750 שקלים בגין השלכת פסולת, וזאת בשל הרגישות הגבוהה של החופים.
המשרד להגנת הסביבה, יממן תגבור משטרתי לרשויות חופיות בחודשי הקיץ, במסגרת פעילות אכיפה ממוקדת לשמירת ניקיון החופים . היקף המימון: 550 אלף שקלים מתקציב המשרד להגנת הסביבה.
הלכה למעשה, מדובר בסיוע שיוזמת היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית (במסגרת תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה) לרשויות החופיות בביצוע פעולות אכיפה בחופי הים בחודשי הקיץ. הסיוע, שהחל ביום שבת ויימשך עד סוף עונת הרחצה, יינתן באמצעות תגבור כוח הפיקוח על ידי שוטרי משטרת ישראל, אשר ילוו את הפקחים מטעם הרשות החופית בפעולות הפיקוח והאכיפה, במטרה ליצור הרתעה מול עברייני פסולת בחופי הים ולצמצם את הנזק לסביבה החופית והימית.
כזכור בתחילת הקיץ , הרשויות החופיות הנקיות ביותר במדד זה הן אשדוד, תל אביב־יפו, בת ים, עכו וחוף השרון.
תוכנית "חוף נקי" היא יוזמה של המשרד להגנת הסביבה והיא מופעלת החל משנת 2005, במטרה למזער את מפגע הפסולת הימית בישראל ולהביא לניקיון החופים והים בהתאם למחויבות הבינלאומית, לטובת הסביבה והציבור בישראל. כדי להגשים מטרה זו, פועלת התוכנית לשינוי תודעתי בדבר חשיבות הים והחופים. כשליש מהפסולת בחופים מורכב מכלים חד־פעמיים ומאריזות המושארים בחוף על ידי המתרחצים.